Těsto:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.
Krém:
V kastrolu zahřejeme mléko, do kterého vhodíme spirálku z citronové kůry pro získání aroma. V míse vyšleháme cukr a žloutky, přidáme špetku soli a přilijeme je do mléka, kůru z citronu odstraníme. Postupně přisypáváme prosátou mouku a směs mícháme do té doby, než zhoustne. Necháme chvíli vystydnout, nalijeme na upečený korpus a dáme do lednice ztuhnout. Crostatu ozdobíme ovocem.
Porce
8
Suroviny
Porce
8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky