Dle hladu zvolíte sami množství erteplí (brambor), dáte je pěkně okartáčkované vařit ve slupce do předem osolené vody. Přidáte bílý, nahrubo drcený, pepř. Rozmarýnu pouze hrstku. Hrušku přidáte buď celou v plné kráse, nebo ji rozkrojíte napůl a vaříte společně. Důležitá je opět poklička. Šetříte energii i vlastní peněženku, ba co - na kýžené chuti je to znát.
Do měkka uvařené brambory s hruškou klasicky slijeme. Necháme chvíli zbavit horkosti i páry a nezakrýváme pokličkou.
Odstavenou dobrotu po pár minutách přikryjeme pokličkou, ideálně podáváme vlažné jako přílohu nebo s natrhaným římských salátem, kapičkou olivového oleje, a světe div se - jemným bílým pepřem ...
Dobrou a ještě lepší chuť
Čepice
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky