Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Brambory vařené - parádní příloha k masu nebo jen tak
Brambory vařené - parádní příloha k masu nebo jen tak


< 30 min
0,0 (0x)

Dle hladu zvolíte sami množství erteplí (brambor), dáte je pěkně okartáčkované vařit ve slupce do předem osolené vody. Přidáte bílý, nahrubo drcený, pepř. Rozmarýnu pouze hrstku. Hrušku přidáte buď celou v plné kráse, nebo ji rozkrojíte napůl a vaříte společně. Důležitá je opět poklička. Šetříte energii i vlastní peněženku, ba co - na kýžené chuti je to znát. Do měkka uvařené brambory s hruškou klasicky slijeme. Necháme chvíli zbavit horkosti i páry a nezakrýváme pokličkou. Odstavenou dobrotu po pár minutách přikryjeme pokličkou, ideálně podáváme vlažné jako přílohu nebo s natrhaným římských salátem, kapičkou olivového oleje, a světe div se - jemným bílým pepřem ... Dobrou a ještě lepší chuť Čepice


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu