Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Ryba v ostré sečuánské omáčce
Ryba v ostré sečuánské omáčce


< 60 min
0,0 (0x)

1. Ryby omyjte a nechte okapat na papírových ubrouscích. 2. Šikmo udělejte ostrým nožem po obou stranách několik hlubokých zářezů asi po 2,5 cm. 3. Potřete rybu po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem nebo sherry. Dejte ji na mísu, přikryjte a nechte v ledničce 1 hodinu marinovat. 4. V předehřátém woku nebo rybí pánvi rozehřejte olej, až se z něho bude kouřit. 5. V rozpáleném oleji ryby po obou stranách smažte 3-4 minuty do zlatohněda. 6. Odlijte z woku nebo z pánve olej až na 1 lžíci. Ryby přesuňte na jednu stranu woku a přidejte do něj česnek a bílou část jarních cibulek, zázvor, fazolovou omáčkou s čilli, rajčatový protlak, cukr, vinný ocet a čínský vývar nebo vodu. 7. Přiveďte směs ve woku k varu a nechte ryby obalit se v omáčce. Povařte 4-5 minut a jednou ryby za tu dobu obraťte. 8. Přidejte zelenou část jarních cibulek a vmíchejte kukuřičnou pastu, aby omáčka zahustila. 9. Hotový pokrm zastříkněte sezamovým olejem a okamžitě podávejte ozdobený čerstvou petrželkou nebo koriandrem.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu