1. Ryby omyjte a nechte okapat na papírových ubrouscích.
2. Šikmo udělejte ostrým nožem po obou stranách několik hlubokých zářezů asi po 2,5 cm.
3. Potřete rybu po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem nebo sherry. Dejte ji na mísu, přikryjte a nechte v ledničce 1 hodinu marinovat.
4. V předehřátém woku nebo rybí pánvi rozehřejte olej, až se z něho bude kouřit.
5. V rozpáleném oleji ryby po obou stranách smažte 3-4 minuty do zlatohněda.
6. Odlijte z woku nebo z pánve olej až na 1 lžíci. Ryby přesuňte na jednu stranu woku a přidejte do něj česnek a bílou část jarních cibulek, zázvor, fazolovou omáčkou s čilli, rajčatový protlak, cukr, vinný ocet a čínský vývar nebo vodu.
7. Přiveďte směs ve woku k varu a nechte ryby obalit se v omáčce. Povařte 4-5 minut a jednou ryby za tu dobu obraťte.
8. Přidejte zelenou část jarních cibulek a vmíchejte kukuřičnou pastu, aby omáčka zahustila.
9. Hotový pokrm zastříkněte sezamovým olejem a okamžitě podávejte ozdobený čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky