Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (110x)
2. 6. 2016
Bezinková šťáva
Apetit
Bezinková šťáva
Apetit


Snadné
> 60 min
4,5 (110x)

Tato bezinková šťáva se nevaří, květy se louhují zastudena. V nápoji tak zůstane zachováno maximální množství cenných látek. Recept na bezinkovou šťávu rozhodně vyzkoušejte, slouží jako výborná prevence před nachlazením i jako přísada do nápojů, dresinků a dochucení pokrmů.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na asi 2 litry
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na asi 2 litry
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6072 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 1512 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(110 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
BulkovaB@seznam.cz
15.06.2016 20:07

Sirup dělám již několik let a nezavařuji. Vždy si řeknu v restauraci o prázdné lahve od vodky nebo slivovice, Tím jsou již lahve dezinfikované a sirup mi vydrží v chladu a temnu celou zimu. Nejvíc nám chutná s citronem a zalitý čistou minerálkou.

Hana Slováková profile image
Hana Slováková
13.06.2016 00:29

Recept se mi líbí, vyzkouším...

Alena Černohousová profile image
Alena Černohousová
30.04.2016 11:15

Vitaminy sice zustanou ale jen pokud je stava cerstva pri sterilizovani se vyvari. Navic louhovani za studena nedoda stave tak intenzivni chut. Nejlepe je pridat do vody kterou vyvarujeme pred louhovanim jeste tak 10 -15 kvetu

Jana Korábová
06.06.2015 17:16

Dobré odpoledne, ráda bych se zeptala, proč je třeba vodu převařit?

Jana Kopřivová
05.10.2015 14:58

Milá Jano, voda se převařuje, abyste ji zbavila nežádoucích mikroorganismů. Sirup se připravuje zastudena, nebude se během přípravy kazit.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/6

Grilovací speciál Nejlepší recepty s jahodami Dorty na den dětí

Související články