Tato bezinková šťáva se nevaří, květy se louhují zastudena. V nápoji tak zůstane zachováno maximální množství cenných látek. Recept na bezinkovou šťávu rozhodně vyzkoušejte, slouží jako výborná prevence před nachlazením i jako přísada do nápojů, dresinků a dochucení pokrmů.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 6072 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 1512 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/6
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/6
Grilovací speciál Nejlepší recepty s jahodami Dorty na den dětí
Komentáře
Sirup dělám již několik let a nezavařuji. Vždy si řeknu v restauraci o prázdné lahve od vodky nebo slivovice, Tím jsou již lahve dezinfikované a sirup mi vydrží v chladu a temnu celou zimu. Nejvíc nám chutná s citronem a zalitý čistou minerálkou.
Recept se mi líbí, vyzkouším...
Vitaminy sice zustanou ale jen pokud je stava cerstva pri sterilizovani se vyvari. Navic louhovani za studena nedoda stave tak intenzivni chut. Nejlepe je pridat do vody kterou vyvarujeme pred louhovanim jeste tak 10 -15 kvetu
Dobré odpoledne, ráda bych se zeptala, proč je třeba vodu převařit?
Milá Jano, voda se převařuje, abyste ji zbavila nežádoucích mikroorganismů. Sirup se připravuje zastudena, nebude se během přípravy kazit.