Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
olivy s bagetou
Pexels.com

K létu neodmyslitelně patří posezení nad sklenkou vína a miskou oliv. Věděli jste, jaký zázrak se v tomto nenápadném plodu skrývá?

Vyzkoušejte chlazenou polévku z oliv

Suroviny

vypeckované
vývar kuřecí 750 ml
cibule 1,5 hrnku
pokrájené
česnek 1 stroužek
nakrájený
vejce 1 ks
smetana 250 ml
12%
sherry 50 ml
suché
sůl
pepř
na dochucení

1 Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

2 Vajíčko vlijte do polévky, vmíchejte smetanu a případně omáčku, dochuťte solí, pepřem a sherry. Nejméně půl hodiny nebo i přes noc chlaďte.

Postup

1

Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

Související články