Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Zvon představuje farmářskou kuchyni

18. 7. 2014
jehněčí nožičky
Pixabay.com

Od farmáře rovnou na talíř

S nových konceptem farmářské kuchyně přichází restaurace Zvon v Českých Budějovicích. Kuchaři vaří z čerstvých surovin od jihočeských dodavatelů. Nabídka restaurace proto odráží danou sezonu. Jahodový pohár vám v zimě nenabídnou, zato ochutnáte jednoduše upravené lokální suroviny. Restaurace vsází na jejich regionální původ. Ryby nakupuje v rybářství v Kaplicích. Hovězí, jehněčí a telecí maso vozí z biofarmy Mysletín. Sýry, mléko a mléčné výrobky má od manželů Cibochových či biofarmy Slunečná.

„Snažíme se vybírat farmáře hospodařící na menších usedlostech v okruhu do 70 km od Českých Budějovic. U surovin nezáleží pouze na regionálním původu. Stejně důležité je pro nás využívání tradičních zemědělských postupů, v nichž nemá místo zbytečná chemie, nebo dokonce nešetrné zacházení,“ říká Petr Šalda, ředitel Grandhotelu Zvon, jehož součástí je restaurace Zvon. Z jejího menu můžete ochutnat například pečeného lína na kmíně nebo konfitovaný telecí krk v kořenové zelenině. Více o farmářské kuchyni restaurace Zvon najdete na www.zvon-cb.cz.

Ochutnali jsme: Dušenou jehněčí plec na rozmarýnu a pečené jehněčí žebírko marinované v černém pivu. V restauraci Zvon vám je naservírují spolu s konfitovaným česnekem a bramborovocelerovým pyré. V této úpravě jehněčí nadchne i ty, kteří se mu dosud vyhýbali. Maso se jen rozplývá na jazyku.

Sdílet článek

Farmářská kuchyně Čerstvé suroviny Regionální potraviny Česká kuchyně Hovězí maso Jehněčí maso Telecí maso Bio potraviny Jihočeská kuchyně

Související články