Nová registrace Zapomenuté heslo

Mezinárodní fastfood nakupuje u českých výrobců

18. 7. 2014
burger s hranolky
Pexels.com

Nadnárodní řetězec rychlého občerstvení uvedl, že si zakládá na podpoře místních výrobců a dodavatelů potravin. 

Hlavní součástí jídel KFC je kuře. A aby byla kuřata k dispozici čerstvá, nikoli mražená, jsou distribuována do 55 poboček v Česku čtyřikrát týdně. Mezi dodavatele kuřat patří například společnosti Vodňanská drůbež a DZ Klatovy, jež jsou jedněmi z největších zpracovatelů drůbeže v České republice.

Pečivo, které je používáno pro sendvičové speciality, dodávají Michelské pekárny. Mouka k obalování pochází též od českého dodavatele, konkrétně z mlýna Ampa Pardubice. Zelenina používaná v KFC je dodávána společností Beskyd Fryčovice, která pěstuje sezonní zeleninu na svých vlastních polích. Majonéza, jež se přidává do sendvičů, pochází od české společnosti Alima.

Sdílet článek

Rychlé občerstvení Kuře Česká kuchyně Lokální suroviny Pečivo Zelenina Majonéza Sendviče

Související články