Nová registrace Zapomenuté heslo

Štěpánské menu s dvojí pečení

24. 7. 2019
Štěpánské menu s dvojí pečení

Menu obsahuje typicky české ingredience jako ,obyčejnou‘ cibuli, česnek, hovězí a vepřové maso, brambory nebo brusinky. Ovšem použili jsme je v trochu jiných souvislostech, než je u nás běžné. Cibulová polévka je ve francouzském stylu a hovězí a vepřové jsme dali péct do jednoho pekáčku. Celé menu korunuje omeleta s natrpklými brusinkami – jednoduchý, ale božský dezert, inspirovaný slovinským receptem.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Česká kuchyně Rodinný oběd

Podobné kolekce receptů

Související články

Koprová omáčka

Kvíz: Jak se vyznáte v omáčkách? Znáte základní pětici a víte, která omáčka je jen pro otrlé?

Když se řekne „omáčka“, někomu se okamžitě vybaví ta nejdokonalejší svíčková od babičky, někomu šípková z Kerska a jinému holandská z Marthy's Kitchen. Omáčkou se možná kdysi maskovaly nevydařené pokrmy, dnes jsou třešničkou na dortu a hlavním bodem programu. Víte ale, že existuje pět základních, za které vděčíme Escoffierovi a které omáčky pálí a které hladí?