Nová registrace Zapomenuté heslo

Pamela Anderson vydala kuchařku „I Love You“. Upečte si lahodné koláče z dýně a brusinek podle jejího receptu

22. 10. 2024
Pamela Anderson
Getty Images

Pamela Anderson už dávno není sexbombou, která si libovala ve výrazném make-upu, zářila na titulkách Playboye a v rudých plavkách chránila jako seriálová plavčice kalifornské pláže. A není ani rebelkou, která se opakovaně vdávala a rozváděla a její vkus na muže byl více než pochybný. Je to žena, která se nebojí na červený koberec přijít nenalíčená, je to milující máma a autorka nové veganské kuchařky. 

Dívka ze skromných poměrů měla velké sny: chtěla být slavná a šťastná. Pamela Anderson snila o kariéře herečky a o velké rodině. Tak trochu ale doplatila na svůj nepřehlédnutelný sex appeal a naivitu. Dostávala role bezduchých krásek, využívali ji partneři i filmoví producenti. Velký vliv na její život i kariéru měl pak skandál, kdy na internet unikly nahrávky milostných hrátek s manželem, rockerem Tommy Leem

Byly doby, kdy ji jen málokdo bral vážně: navštěvovala v odhalených modelech večírky, hrála v céčkových filmech a seriálech, střídala partnery a často se vdávala. Ale tomu je dávno konec. Pamela svůj vliv zaměřila na ekologii a ochranu zvířat, na červeném koberci se objevuje bez make-upu a ve své autobiografii i dokumentu o svém životě se vyjadřuje jasně: největším štěstím jsou její dva synové. A právě jim věnovala svou veganskou kuchařku s všeříkajícím názvem: I Love You.

Dříve sexbomba, nyní láskyplná kuchařka

První rodinné recepty věnovala Pamela Anderson svým synům jako dárek, když se osamostatňovali a začínali bydlet se svými partnerkami. A i kuchařka, kterou nyní vydala, je věnována především těmto dvěma mužům jejího života. Jim i ostatním nadšencům do vaření klade na srdce, že zásadní ingredience jejích receptů je láska.

V kuchařce I Love You najdete více než 80 receptů, o kterých je Pam přesvědčená, že nasytí nejen vaše žaludky, ale i vaše srdce. Její recepty jsou navíc důkazem, že vaření pouze ze zeleniny může být požitek. Kromě chutných receptů v kuchařce najdete i postřehy o tom, jaká zábava je domácí vaření nebo vaření pro hosty, ale i inspiraci, jak uchovat dary ze zahrady. Z podzimní sklizně pak můžete upéct třeba koláčky podle jejího receptu.

Pameliny koláče z dýně a brusinek

Na těsto budete potřebovat: 3 šálky (440 g) hladké mouky, 1 lžíci krystalového cukru, 1/2 lžičky jemné mořské soli, 1 šálek (270 g) rostlinného másla mraženého nebo chlazeného, 2 lžičky mletého lněného semínka, 2/3 šálku (160 ml) ledové vody

  • Příprava těsta: Ve velké míse promíchejte mouku, cukr a sůl. Rostlinné máslo zapracujte prsty do moučné směsi, dokud směs nebude připomínat drobenku. Lněné semínko nechte 15 minut nabobtnat ve vodě a přidejte do mísy. Rukama uhněťte směs na velmi měkké a jemné těsto (v lednici ztuhne, nebojte se). Rozdělte ho na 2 díly, z nichž jeden tvoří asi třetinu celku a druhý přibližně dvě třetiny. Přikryjte a dejte minimálně na 30 minut do chladničky.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.

Na náplň budete potřebovat: 4 šálky (560 g) máslové dýně nakrájené na kostičky (asi z 1 střední dýně), 1 šálek (100 g) čerstvých brusinek, 1 nadrobno nakrájenou šalotku, 1 lžíci rostlinného másla, 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, jemnou mořskou sůl, čerstvě mletý černý pepř, 1/2 malé jemně nasekané žluté cibule, 1 najemno nakrájenou mrkev, 1 najemno nakrájený řapík celeru , 4 rozdrcené stroužky česneku, 1 plechovku dobře okapaných a propláchnutých fazolí cannellini , 3 listy šalvěje nakrájené na tenké proužky, 1/4 šálku (60 ml) bílého vína

  • Připravte náplň: Na připravený plech dejte dýni, brusinky a šalotku. Pokapejte jednou lžící olivového oleje, posypte solí a pepřem a promíchejte, až se rovnoměrně obalí. Pečte 30 až 40 minut, dokud dýně nezíská zlatohnědou barvu. Nechte vychladnout.
  • Mezitím rozehřejte rostlinné máslo a zbývající 2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli, mrkev a celer a za občasného míchání opékejte, dokud cibule nezměkne, 3 až 5 minut. Přidejte česnek a za častého míchání opékejte ještě 2 minuty. Vmíchejte fazole a šalvěj, dochuťte solí a pepřem. Za občasného míchání opékejte, dokud mrkev nezměkne a vše nezezlátne, asi 5 minut. Přilijte víno a vařte ještě 1 minutu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
  • Naplňte koláče: Vyjměte z lednice větší kus těsta a rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 6 mm. Pomocí vykrajovátka na sušenky vykrojte 10 koleček o průměru asi 12cm.
    Tip: Zbytky těsta stačí podle potřeby shromáždit a znovu vyválet. Pokud je těsto příliš měkké, dejte ho na několik minut do mrazáku a zkuste to znovu. Kolečka vložte do formy na muffiny a vytvarujte do tvaru košíčků. Menší kus těsta rozválejte na stejnou tloušťku a vykrájejte z něj 10 koleček o průměru asi 8 cm na horní pokličku. (Podle potřeby těsto znovu zchlaďte.)
  • Smíchejte směs z pečené dýně a dušené zeleniny a lžící ji vložte do spodních korpusů. Vrchní kolečka položte na náplň a stiskněte okraje, aby se náplň uzavřela uvnitř koláčů. Do středu každého koláče propíchněte vidličkou otvory. Pečte dozlatova asi 35 minut.

Slané koláče

< 30 min
5(4x)
Přečíst recept

Na omáčku budete potřebovat: 2 polévkové lžíce rostlinného másla, 1 polévkovou lžíci hladké mouky, 1 šálek (240 ml) neslazeného rostlinného mléka, 1 lžičku sójové omáčky, 3 listy šalvěje nakrájené na tenké proužky, jemnou mořskou sůl, čerstvě mletý černý pepř

  • Příprava omáčky: V malém hrnci na mírném ohni smíchejte rostlinné máslo a mouku. Míchejte na ohni, dokud mouka nezezlátne, asi 3 minuty. Přidejte rostlinné mléko, sójovou omáčku a promnutou šalvěj. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 5 minut. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Koláče nechte asi 5 minut vychladnout, pak je opatrně vyjměte a podávejte s horkou omáčkou.

Zdroje: Hachettebookgroup.com, Abcnews.go.com/

Sdílet článek

Šéfkuchaři a šéfkuchařky Kuchařské knihy

Související články