
Ingredience (na 4 porce):
- 600 g kuřecích stehýnek bez kosti a kůže
- 250 g anglické slaniny
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 1 kg brambor (varný typ B)
- 2 žloutky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 citron
- rostlinný olej
- sůl, pepř
- 2 žloutky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 250 ml rostlinného oleje
- sůl, pepř, citronová šťáva
Příprava jídla:
1 Nejprve připravíme domácí majonézu. V míse rozmixujeme 2 žloutky, lžíci dijonské hořčice a lžíci bílého vinného octa. Za neustálého šlehání po kapkách přiléváme asi 250 ml rostlinného oleje, dokud nevznikne hladká emulze. Majonézu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
2 Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Vysypeme je na plech s pečicím papírem, osolíme, přidáme trochu rostlinného oleje a promícháme. Plech s hranolky dáme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 170 °C, čas přibližně 40 minut.
3 Kuřecí stehýnka nakrájíme na kostky velké tak 3 × 3 cm. Kostky vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a promícháme. Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Papriku nakrájíme na větší kostičky, cibuli na měsíčky. Kousky kuřecího masa zabalíme do plátků anglické slaniny a napícháme spolu s paprikou a cibulí na špejle. Pečeme v předehřáté troubě na režim Horký vzduch s párou 230 °C, čas 15–20 minut.
4 Na posledních 7 minut vložíme do trouby hotové hranolky, abychom je prohřáli. Podáváme s domácí majonézou.