Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi

Hovězí wok s PHO vývarem
Cibule Bistro

Jak si doma připravit asijské jídlo snadno a rychle? Vyzkoušejte recept na Hovězí wok s PHO vývarem od šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu. Hravě tak vykouzlíte autentickou dobrotu z jedné pánve, kterou nepohrdne žádný milovník asijské kuchyně.

Suroviny na 4 porce:

600 ml PHO vývar od Cibule Bistro

400 g Hovězí svíčková

50 g Sezamový olej

20 g Koriandr

8 g Seznam bílý pražený

12 g Česnek

30 g Mrkev

12 g Feferonka červená dlouhá

40 g Aójové klíčky

120 g Brokolice

1 ks Pak choi

40 g Cukrový hrášek

10 g Zázvoru

40 g Jarní cibulka

10 g Shiitake houby sušené

Na omáčku:

60 g Shimeji

40 g Kikkoman omáčka

20 g Rybí omáčka

80 g Ústřicová omáčka

50 g Chilli omáčka sladká

800 g Udon nudle

Suroviny na servis:

Arašídy, čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se na tento typ receptu hodí i krevety, kuře nebo tofu.

Pracovní postup

Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.

Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tenké, promícháme s ½ množství sezamového oleje.

Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se maso zatáhlo, ale zůstalo syrové.

Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.

Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.

Vše zprudka orestujeme.

Orestovanou zeleninu vyjmeme.

Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.

Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.

K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.

Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.

Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podávat.

 

Skryt pre seznam

Sdílet článek

Související články