Nová registrace Zapomenuté heslo

Čím letos zpestřit sváteční stůl? Vychutnejte si hvězdné sousto s vynikající chutí

3. 12. 2000
Lučina

Vánoční svátky i oslavy konce roku má většina z nás spojené s bohatými svátečními stoly, které se prohýbají pod náporem cukroví, chlebíčků nebo nejrůznějších kanapek. Chcete letošní rok své blízké překvapit něčím netradičním? Vykouzlete jim sýrové kuličky, které se budou doslova rozplývat na jazyku. Zásluhu má na tom především jedna ingredience, která každý kousek promění v hvězdné sousto. 

Kouzlo těch nejchutnějších slavnostních pochoutek obvykle spočívá v jednoduché kombinaci kvalitních ingrediencí, které nechají chuť plně vyniknout. Právě takové jsou i pikantní sýrové kuličky, u kterých hraje hlavní roli svěží Lučina Originál. Jemný sýr vyrobený z poctivých surovin v podobě tvarohu, smetany a špetky soli tvoří skvělý základ pro zdravé a přitom neuvěřitelně chutné sýrové kuličky, které se zaručeně stanou hvězdou svátečního menu. Uvidíte, že na talířku dlouho nevydrží. 

Nadýchané pochoutky na sváteční stůl

Vánoce a oslavy příchodu nového roku patří mezi výjimečné události, které si chceme vychutnat se vším všudy. Každý milovník vaření a pečení si přeje o svátcích překvapit své nejbližší svěží a originální pochoutkou, která jim zpříjemní pohodový den. Co takhle vsadit letos na sýrové kuličky, které výtečně chutnají v kombinaci s pivem, vínem i šampaňským? Poslouží jako lehký předkrm nebo výtečné chuťovky kdykoliv v průběhu slavnostního dne. Poradíme vám, jak je připravit. 

Pikantní sýrové kuličky s Lučinou

Skvělá volba pro sváteční stůl, která zaujme svěží, jemně pikantní a nadýchanou chutí i originálním vzhledem. Recept je přitom naprosto jednoduchý a příprava nezabere mnoho času – do dvaceti minut máte hotovo. 

Ingredience pro 4 osoby:   

•    200 g Lučiny Original
•    2 hrnky nastrouhaného vyzrálého čedaru
•    hrst nakrájených papriček pimentos
•     ¼ lžičky kajenského pepře
•    ¼ lžičky mletého černého pepře
•    ¼ lžičky hrubozrnné soli
•    ¼ lžičky česnekového prášku

Na dozdobení:   

•    1 hrnek najemno nasekaných pekanových ořechů 
•    ¼ hrnku nasekané čerstvé pažitky
•    krekry k podávání 

Postup je velice snadný. Připravte si středně velkou mísu, ve které smícháte nastrouhaný vyzrálý čedar s nadýchanou Lučinou Originál. Poté do mísy přidejte nadrobno nasekané papričky a veškeré koření a důkladně promíchejte. Nyní je čas nechat připravenou směs alespoň hodinu odležet v lednici, aby se z ní kuličky snadno tvořily. 

V jiné misce mezitím promíchejte jemně nasekané pekanové ořechy s čerstvou pažitkou. Z připravené sýrové směsi pak můžete tvarovat malé kuličky, které postupně obalíte v jemném pekanovo-pažitkovém posypu. Pak už jen stačí naaranžovat je na sváteční talíř a ozdobit je krekry, které zároveň slouží k jejich pohodlnému podávání. A máte hotovo. Na světě je vynikající pochoutka, která nadchne všechny milovníky slaných dobrot. 

Dopřejte si letos něco speciálního

Sýrové kuličky s Lučinou patří mezi populární chuťovky, které se na sváteční stůl dokonale hodí. Navíc jej příjemně ozvláštní, protože se od běžných lahůdek, které známe, liší nejen chutí, ale také osobitým vzhledem, který mezi nimi jednoznačně vynikne. Pokud jste je ještě neměli příležitost ochutnat, je ideální čas pikantní sýrové kuličky s Lučinou letošní svátky připravit a udělat radost sobě i svým blízkým. Vychutnejte si nadýchané hvězdné sousto, které rozhodně nebude poslední. 

Sdílet článek