Nová registrace Zapomenuté heslo

Chuť čokolády nejlépe podpoří dezertní vína a likéry

18. 7. 2014
čokoládové pralinky a růžové víno
Pixabay.com

Vábivá čokoláda je mocná čarodějka. Víte, s jakými nápoji ji kombinovat, abyste si ji vychutnali, ať už samotnou, nebo jako součást lahodných dezertů?

Portské i skotská

S čokoládou přirozeně ladí dezertní vína typu sherry, portské, madeira a nejrůznější likéry. Hodí se také brandy a koňak. Ve spojení s nepříliš sladkou čokoládou leckomu vyhovuje i kouřový nádech skotské. Z vín se uplatní těžší aromatická červená a jiskrné sladší muškáty.

Dezerty v čokoládě

A k jakým dezertům vybrané alkoholické nápoje pít? Ochutnejte lehké sněhové pusinky s lískooříškovou náplní. Připravit si můžete také hříšný čokoládový cheesecake, který svádí čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Při opravdu zvláštní příležitosti upečte čokoládový dort. Je plný smetanových obláčků, se kterými se vznesete až do čokoládového nebe.

Sdílet článek

Čokoláda Dezertní vína Likéry Sherry Portské Čokoládový cheesecake Sněhové pusinky Brandys Koňak Čokoládový dort

Související články