Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření i v době lockdownu? Tato cooking show je zcela zdarma

4. 3. 2021
Škola vaření
Archiv

Pokud jste stejně jako my fanoušci nejen super jídla ale také vzrušujících pořadů o něm, určitě už znáte nepřehlédnutelného profíka Marka Pavalu. Dalo by se říci, že se jedná o talentovaného, potetovaného a charismatického kuchaře. Svůj kulinářský um ukázal poprvé v soutěži MasterChef v roce 2012, kde skončil třetí. Teď se s ním můžete přímo ze svojí kuchyně spojit i vy a společně si připravit skvostný tatarský biftek. 

Živá cooking show přímo ve vaší kuchyni! 

Právě doma teď trávíme téměř veškerý svůj čas, proto je ještě důležitější než kdykoliv jindy, si i doma umět něčím speciálním ozvláštnit a užít. Kdy cooking show probíhá a jak to celé funguje?

Nalaďte se na vzrušující live stream přenosy na Instagramu. První stream proběhl 20. února 2021 a nesl se ve stylu italského telecího. Další show si nenechte ujít, protože poběží už 6. března a 20. března 2021. Připojit se může zcela zdarma každý milovník dobrého jídla, pití a pořádně okořeněných zážitků. 

Velká soutěž o kuchyňské potřeby a školu vaření 

Bonusem pro všechny vášnivé domácí kuchaře je možnost zasoutěžit si o světové kuchyňské potřeby oblíbené značky Potten&Pannen – Staněk. Soutěž probíhá pouze na webových stránkách www.coca-cola.cz a zapojit se do ní může každý, kdo si zakoupí soutěžní balení Coca-Cola. Hlavní výhrou je pak vyhlášený kurz vaření právě s Markem Pavalou v jeho pohádkovém kempu Fuego. 

Delikátní recept na hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

Nakupte si suroviny podle seznamu níže nebo najděte celý recept a objednejte vše rovnou přes Kosik.cz. Užijte si přípravu bifteku spolu s kreativním Markem Pavalou už 6. 3. 2021. 

Škola vaření

Suroviny na 2-4 porce:

  • 150–200 g hovězí svíčkové 
  • 150–200 g vařené řepy 
  • tabasco 
  • 3 kyselé okurky 
  • 2 malé šalotky 
  • 1 lžíce kaparů 
  • 1 hrst hladkolisté petržele 
  • 1 hrst pažitky 
  • 200ml červeného vinného octa 
  • 100ml vody 
  • 1 lžíce třtinového cukru 
  • 2 bobkové listy 
  • 1 lžička hořčičného semínka 
  • 2 červené cibule 
  • 3 žloutky 
  • 500 slunečnicového oleje 
  • 1 citron 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 lžíce dijonské hořčice 
  • Sůl, pepř 
  • Kváskový chléb 
  • Extra panenský olivový olej 
      

Postup: V první fázi připravte nálev na naložení červené cibule. Svařte ocet s vodou, přidejte hořčičná semínka, bobkový list, cukr, trochu soli a pepře. Do horkého nálevu dejte nasekanou cibuli a nechte vychladnout. Připravte majonézu.Vyšlehejte žloutky se lžičkou hořčice a po kapkách přidávejte slunečnicový olej. Majonéza se pomalu začne tvořit a bude houstnout s přibývajícím olejem. Jakmile bude dost hustá, přidejte citronovou šťávu – ta ji okyselí a naředí. Přidejte stroužek utřeného česneku se solí a dochuťte dalším citronem, solí a pepřem. Řepu nakrájejte na jemné kostičky a dejte do jedné misky. Přidejte pár kapek tabascaOčistěte hovězí svíčkovou a pokrájejte ji stejně jako červenou řepu. Dejte ji do samostatné misky. 

Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary a přidejte majonézy. Hotovou omáčku rozdělte do misek k řepě a svíčkové. Nasekejte petrželku a přidejte ji k řepě, ke svíčkové zase nasekejte pažitku. Obě misky promíchejte, dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje. Tatarák v obou variantách podávejte na opečeném chlebu, s nakládanou červenou cibulí. 

Sdílet článek

Cooking show Hovězí maso Červená řepa Online vaření Marek pavala Influencer Italská kuchyně Tatarák Domácí vaření

Související články

Komentáře

Marta Kendrová profile image
Marta Kendrová
05.03.2021 08:00

A kde je súťažná otázka?

Martina Kojzarová
05.03.2021 12:33

Dobrý den, paní Kendrová,
jak se píše v článku, soutěž probíhá na stránkách Coca Coly.

Krásný den, redakce Apetitu