Předehřát troubu na 200 °C.
Smíchat máslo, estragon, limetkovou kůru, med, sůl a pepř. Potřít tím kůži kuřátek.
Připravíme nádivku:
Rozehřát olej na pánvi, přidat Pancettu a smažit ji asi 2 minuty, až začíná být
křupavá. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby, estragon a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše
šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit a zamíchat
tam strouhanku, ochutit solí, pepřem a ochutnat. Nechat vychladit.
Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí kovové jehly zavřít otvor a založit křidélka za záda.
Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a péct je asi 45-50 minut, nebo až je
kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva.
V polovině pečení potřít kuřátka výpekem z pánve.
Připravíme salsu:
Předehřát troubu na 200°C.
Smíchat balsamický ocet, med a kayánský pepř. Přivést do varu a vařit asi 2 minuty nebo až směs trochu zhoustne.
Zamíchat ovoce do směsi, rozložit na plech a péct v troubě asi 20 minut do měkka. Sem tam promíchat.
Vyjmout z trouby, smíchat s cibulí a limetkou. Ochutit solí, pepřem a posekanou meduňkou.
Salsu podávat vedle drůbeže.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky