Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Nadívaná jarní kuřátka se švestkovou salsou
Nadívaná jarní kuřátka se švestkovou salsou


> 60 min
0,0 (0x)

Předehřát troubu na 200 °C. Smíchat máslo, estragon, limetkovou kůru, med, sůl a pepř. Potřít tím kůži kuřátek. Připravíme nádivku: Rozehřát olej na pánvi, přidat Pancettu a smažit ji asi 2 minuty, až začíná být křupavá. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby, estragon a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit a zamíchat tam strouhanku, ochutit solí, pepřem a ochutnat. Nechat vychladit. Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí kovové jehly zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a péct je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. V polovině pečení potřít kuřátka výpekem z pánve. Připravíme salsu: Předehřát troubu na 200°C. Smíchat balsamický ocet, med a kayánský pepř. Přivést do varu a vařit asi 2 minuty nebo až směs trochu zhoustne. Zamíchat ovoce do směsi, rozložit na plech a péct v troubě asi 20 minut do měkka. Sem tam promíchat. Vyjmout z trouby, smíchat s cibulí a limetkou. Ochutit solí, pepřem a posekanou meduňkou. Salsu podávat vedle drůbeže.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu