1. Dýni rozložíme na plech, okořeníme, osolíme, zalijeme olivovým olejem a promícháme. Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě na 180°C asi 20 - 30 minut (u normální trouby bych to dala na 200°C). Dýně krásně změkně.
2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm asi 2 minuty nasekaný česnek. Přihodíme maso a opékáme ho asi 7 minut. Zasypeme kořením promícháme, chvilku ještě restujeme a jako poslední přisypeme pórek. Restujeme další 2-3 minuty a sundáme z plamene.
3. Máslo rozpustíme a vmícháme mouku. Až začne jíška vonět přilijeme mléko, rozmícháme a za míchání přivedeme k varu. Osolíme a ochutíme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem.
4. Do pekáče vložíme upečenou dýni a promícháme s masovou směsí. Potřeme větší částí bešamelu a posypeme nastrouhaným sýrem. Další vrstvu budou tvořit na kolečka nakrájené brambory. Ty potřeme zbytkem bešamelu a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na asi 15-20 minut. Já použila funkci kombinovaný gril a horkovzduch na 160°C.
Porce
6
Suroviny
Porce
6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky