Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Domácí křehké (alá listové) těsto
Domácí křehké (alá listové) těsto


< 60 min
0,0 (0x)

Křehké těsto má rádo chlad, proto suroviny nevyndaváme předem z chladničky. Mouku prosejeme na pracovní desku, přidáme špetku soli a utvíříme uprostřed moučné hromádky důlek, do kterého vyklepneme 2 žloutky, plátky čerstvého másla a zpracujeme těsto. Neprve nožem nakrájíme máslo na menší kousky a zapracujeme ho společně se žloutky a moukou. Když těsto hrudkuje, uděláme uprostřed zase důlek a nalijeme do něj studenou vodu. Rukama rychle prohněteme v těsto, utvoříme váleček, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu alespoň 2 hodinky odležet. Během chvilky jsme si vyrobili dobrý základ na slané koláče. Použijeme hned nebo zamrazíme


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu