Nová registrace Zapomenuté heslo

< 10 min
3,0 (6x)
9. 7. 2014
Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou
Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou


< 10 min
3,0 (6x)

V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme mrkev, cibuli, česnek a zázvor a na mírném až středním ohni restujeme za občasného míchání 10 minut. Zalijeme 750 ml horké vody, přidáme kostku vývaru a přivedeme k varu. Vaříme pomalu 10 - 15 minut dokud mrkev nezměkne - ne déle, ztratila by chuť. Odstavíme, necháme zchladnout a rozmixujeme na hladko. Těsně před podáváním vmícháme vymačkanou šťávu z pomerančů, ale už znovu nepřihříváme. Osolíme a opeříme podle chuti a podáváme ozdobené zelenou nasekanou natí popř. lžičkou jogurtu (zakys. smetany).


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu