Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Dort Manhattan
Dort Manhattan


> 60 min
0,0 (0x)

Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Ve velké míse elektrickým šlehačem na plnou rychlost ušlehejte z bílků tuhý sníh a po malých dávkách přisypejte 75 g cukru. Šlehejte až se cukr zcela rozptýlí a sníh je hladký a tuhý. Předehřejte troubu na 190°C, plynovou stupeň 5. V jiné velké míse utřete elektrickým šlehačem žloutky a zbylý cukr, až směs zhoustne a zbarví se do citrónova. Přidejte mouku a kakao, třete až se přísady dobře promísí. Drátěnou metlou po třetinách zlehka zašlehejte ušlehaný sníh. Přelijte těsto do vysypané formy, rovnoměrně rozetřete a dejte péct. Máslový krém z bílé čokolády připravíte rozpuštěním nasekané bílé čokolády v ohřátém mléce. Přilijte kávový likér, promíchejte a nechte vychladnout. Pak uložte na 30 minut do chladničky. Do velké mísy dejte prosátý cukr a máslo a elektrickým šlehačem třete do pěny. Postupně přidejte vychlazenou směs s čokoládou a třete dál dokud nevznikne hladký krém. Upečené těsto necháte vychladnout na drátěné mřížce, rozříznete podélně na půl a na spodní díl namažete polovinu krému. Přiložíte druhý díl těsta a pomažete zbytkem krému. Nakonec na krém nasypete hoblinky z čokolády, podávat můžete ihned nebo druhý den vychlazený.


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu