Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
Ve velké míse elektrickým šlehačem na plnou rychlost ušlehejte z bílků tuhý sníh a po malých dávkách přisypejte 75 g cukru. Šlehejte až se cukr zcela rozptýlí a sníh je hladký a tuhý.
Předehřejte troubu na 190°C, plynovou stupeň 5. V jiné velké míse utřete elektrickým šlehačem žloutky a zbylý cukr, až směs zhoustne a zbarví se do citrónova. Přidejte mouku a kakao, třete až se přísady dobře promísí. Drátěnou metlou po třetinách zlehka zašlehejte ušlehaný sníh.
Přelijte těsto do vysypané formy, rovnoměrně rozetřete a dejte péct.
Máslový krém z bílé čokolády připravíte rozpuštěním nasekané bílé čokolády v ohřátém mléce. Přilijte kávový likér, promíchejte a nechte vychladnout. Pak uložte na 30 minut do chladničky. Do velké mísy dejte prosátý cukr a máslo a elektrickým šlehačem třete do pěny. Postupně přidejte vychlazenou směs s čokoládou a třete dál dokud nevznikne hladký krém.
Upečené těsto necháte vychladnout na drátěné mřížce, rozříznete podélně na půl a na spodní díl namažete polovinu krému. Přiložíte druhý díl těsta a pomažete zbytkem krému. Nakonec na krém nasypete hoblinky z čokolády, podávat můžete ihned nebo druhý den vychlazený.
Porce
8
Suroviny
Porce
8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky