1.Spodní vrstva
Sušenky rozdrtíme ručně nebo v mixéru smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a špetkou soli. Upěchujeme na dno formy,kterou jsme vystlali pečícím papírem (vystřihněte si ho dle velikosti a tvaru Vaší formy), dáme do předehřáté trouby 180 stupňů Celsia na 10 minut péct, necháme vychladit.
2.Náplň
Rozšleháme Philadelphii po dobu 4 minut na střední rychlost šlehače, přidáme tvaroh a zase šleháme po dobu 4 minut, pak přidáme cukr a opět šleháme, vanilkový extrakt a zase šleháme, poté vajíčka, šleháme vždy po jednom, pak přidáme zakysanou smetanu a zase šleháme, nakonec smetanu kešlehání a šleháme, až se vše krásně propojí.
Do toby na dno vložíme pekáč s vodou, aby bylo zajištěno dobré klima pro pečení cheesecaku podporující skvělou vláčnost.Nalijeme na formu a dáme péct při teploté 160 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny až 1 hodiny a půl dle požadované vláčnosti. nelekejte se, cheesecake umí pěkné naskočit a při ochladnutí zase trochu klesne.
Po vytažení z trouby necháme vychladit a pak dáme uležet do lednice aspoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
3.Vrchní vrstva
Smícháme zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a moučkový cukr a naneseme na vychlazený a uležený dort, tedy po 4 hodinách nebo další den.
Dozdobíme čerstvým ovocem dle chuti a nápadů.