Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (8x)
12. 4. 2018
Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem
Sněhově bílý cheescake s hruškou zalitou karamelem


Snadné
> 60 min
5,0 (8x)

Sušenky rozdrtíme. smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně vyplníme pečící formu.Poté dáme chladit min na 2 hodiny do lednice.
Ve velké míse smícháme smetanový sýr, cukr  a vanilku do jemného hladkého krému.
Ve velkém hrnci zahřejeme smetanu a poté vmícháme rozpuštěnou želatinu(dle návodu na obalu).Metličkou pořádně želatinu rozmícháme se smetanou, tak aby se nám netvořily hrudky.
Pomalu vmícháme po částech směs smetanového sýra a cukru do smetany až nám vznikne jemný kompaktní krém, který nalijeme do připravené formy s vychlazeným sušenkovým základem.
Necháme tuhnout nejlépe přes noc v lednici.
Druhý den si těsně před podáváním připravíme karamel.
Smetanu a aroma přivedu k varu, poté odstavím..
Do druhého hrnce si dáme cukr a vodu a na mírném plameni vaříme a hlavně nemícháme:-))
Cukr s vodou nám začne probublávat a pomalu měnit barvu na světle hnědou v tuto chvíli odstavíme a začneme vmíchávat připravenou smetanu.
Do vzniklé směsi je možné přidat špetku soli nebo nechat jen tak.
Karamel necháme chvíli "odpočinout a zchladnout" a můžeme jím poté polít náš dokonalý cheescake ozdobený hruškou.
Finálnímu stylingu se meze nekladou...můžeme dozdobit např ořechy apod.
Dobrou chuť:-)


Nezhasínat obrazovku

Porce

12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu