Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
0,0 (0x)
26. 3. 2018
Redvelvet cheesecake
Redvelvet cheesecake


Pro zkušené
> 60 min
0,0 (0x)

Dno kulaté formy na dort vyložíme pečícím papírem a stěny potřeme máslem.

Čokoládové sušenky (oreo) zbavíme náplně a vložíme je do mixéru. Rozmixujem na úplně hladký přášek. Smícháme s rozpuštěným máslem a cukrem. Vložíme do připravené formy a polévkovou lžičkou pořádně umačnáme a uhladíme. Dáme bokem.

Do mísy od robota vložíme tři vaničky tvarohu a cukr a šleháme 1 - 2 minuty. Mezitím si do misky rozklepnem čtyři vejce a rozšleháme vidličkou. Snížíme otáčky a pomale přilijeme k tvarohu s cukrem. Přidáme kakao, vanilkový extrakt, vinný ocet a zákys. Stále šleháme na nízké otáčky.

V malé mističce si rozmícháme barvu v zákysu a přilijeme do robotu (v tuhle chvíli raději robot na chvíli vypínám, přecejen uklízet červenou barvu po půlce kuchyně není má oblíbená činnost). 

Ušlehanou náplň vlijeme na korpus a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°, na 10minut (ne na horkovzduch!). Po deseti minutách stáhneme teplotu na 150° a pečeme 1 hodinu a 15 minut.

Po upečení vytáhneme cheesecake z trouby, nožem obkrojíme okraje a vrátíme do vyplé trouby vychladnout (trvá cca 30 - 40minut). Po vychladnutí přendáme do lednice a necháme přes noc stuhnout v ledničce.

Druhý den si ušleháme krém. Do robota dáme dvě balení sýru philadelphie , moučkový cukr a vanilkový extrakt a vše důkladně vyšleháme. 

Krém vložíme do zdobícího sáčku a naneseme ho na cheesecake, tak jak se nám to bude líbit.

Můžeme ozdobyt dle fantazie (nejlíp na něm ale vyniknou ozdoby laděné do červených barev) a můžeme podávat.

 


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu