Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
5,0 (4x)
13. 4. 2018
Brown-cheesecake
Brown-cheesecake


Snadné
< 30 min
5,0 (4x)

Nejprve si připravím malinové mramorování, povařím maliny s cukrem a propasíruji přes sítko, tak aby vznikla hladká omáčka. 

Dortovou formu vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Na korpus rozdrtím sušenky na jemno s smíchám s rozpušťeným máslem. Poté vtlačím do připravené formy.

​Nyní si připravím tmavou část Sacher-cheese, rozpustím čokoladu s máslem ve vodní lázni. Do vychladlé směsi zašlehám vejce, kakao a  hladkou mouku.   

A jako poslední si připravím sýrovou část, vyšlehám Philadelphii, ricottu, žloutky, cukr, citronou šťávu. 

​Na připravený korpus nanesu nejprve tmavou část, poté světlou část. Na vrch dám po lžicích malinovou omáčku a lehkým krouživým pohybem vytvořím na povrchu mramorový vzor a zároveň tím oživým chuť Sacher-cheesecaku. Pozor, tmavá část se nesmí narušit. 

​Brown-cheesecake peču v předem vyhřáté troubě při 165 °C cca 50 min. Na povrchu musí být pevný,ale zaroveň při zatřesení pružný. Poté troubu vypnu, pootevřu dvířka a nechám vychladnout, díky tomu na povrchu nepraskne. Následně přenesu do lednice. Když je Sacher-cheesecake vychladlý připravím si čokoládovou ozdobu, připravím si pruh folie široký jako Sacher-cheesecake, rozpustím čokoládu ve vodní lázni a pomocí cukrářského sáčku vyvořím proužky na folii, jakmile čokolada zmatní, ale není úplně tuhá přitisknu fólii na obvod dortu, nechám zcela vychlanout v lednici. Ozdobím dle fantazie ovocem. Dopuručuji podávat s omačkou z rozmačkaného ovoce (jahody, maliny, borůvky).  

 

 


Nezhasínat obrazovku

Porce

8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu