Nejprve si připravím malinové mramorování, povařím maliny s cukrem a propasíruji přes sítko, tak aby vznikla hladká omáčka.
Dortovou formu vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Na korpus rozdrtím sušenky na jemno s smíchám s rozpušťeným máslem. Poté vtlačím do připravené formy.
Nyní si připravím tmavou část Sacher-cheese, rozpustím čokoladu s máslem ve vodní lázni. Do vychladlé směsi zašlehám vejce, kakao a hladkou mouku.
A jako poslední si připravím sýrovou část, vyšlehám Philadelphii, ricottu, žloutky, cukr, citronou šťávu.
Na připravený korpus nanesu nejprve tmavou část, poté světlou část. Na vrch dám po lžicích malinovou omáčku a lehkým krouživým pohybem vytvořím na povrchu mramorový vzor a zároveň tím oživým chuť Sacher-cheesecaku. Pozor, tmavá část se nesmí narušit.
Brown-cheesecake peču v předem vyhřáté troubě při 165 °C cca 50 min. Na povrchu musí být pevný,ale zaroveň při zatřesení pružný. Poté troubu vypnu, pootevřu dvířka a nechám vychladnout, díky tomu na povrchu nepraskne. Následně přenesu do lednice. Když je Sacher-cheesecake vychladlý připravím si čokoládovou ozdobu, připravím si pruh folie široký jako Sacher-cheesecake, rozpustím čokoládu ve vodní lázni a pomocí cukrářského sáčku vyvořím proužky na folii, jakmile čokolada zmatní, ale není úplně tuhá přitisknu fólii na obvod dortu, nechám zcela vychlanout v lednici. Ozdobím dle fantazie ovocem. Dopuručuji podávat s omačkou z rozmačkaného ovoce (jahody, maliny, borůvky).