Sladká trojka, to jsou Vojta, Martin a Tereza ze show Peče celá země. Chcete péct s nimi? Zapojte se do Výzvy Sladké trojky v Apetitu. Prvním úkolem je žemlovka.
Máte svůj vlastní recept na žemlovku? Nebo nápad, jak ji udělat úplně jinak? Tak sem s ním! Upečte svoji verzi žemlovky a pošlete nám do Apetitu fotografii, jak se vám vydařila. My vybereme nejlepší pekařské dílo měsíce a výherce dostane jako dárek novou knihu Vojtěcha Vrtišky Kuchařka.
Sladká trojka
Vojtu znáte jako vítěze show Peče celá země, spolu s ním soutěžili Tereza Olbrichtová a Martin Šlenc. Tito tři se spřátelili během natáčení a po jeho skončení vytvořili uskupení Sladká trojka. Jejich prvním projektem byla právě Výzva Sladké trojky. Zadali lidem téma, například buchtičky se šodó, a pak jen překvapeně sledovali, co všechno dokázali jejich fanoušci vytvořit.
„O výzvy byl velký zájem. Lidé nám psali, že jsme je přiměli zkusit něco nového, že se nám podařilo v nich vzbudit cukrářskou vášeň,“ vypráví Martin. Výzvy časem skončily, protože Vojta a Tereza potřebovali čas na dopsání svých knih, a když se k nim chtěli vrátit, začali přemýšlet, co navíc ještě nabídnout zúčastněným amatérským pekařům. „Dárek za vítězství je jedna věc, ale myslím, že mít možnost vidět svůj výrobek na stránce časopisu je ještě víc,“ říká Tereza.
Zapojte se do výzvy a ukažte své pekařské umění
A tak do hry vstoupil Apetit, který bude každý měsíc prostředníkem mezi vámi čtenáři a Sladkou trojkou. Na stránkách Apetitu najdete každý měsíc téma výzvy a základní recept, ale také jeho ztvárnění od Vojty, Martina a Terezy. Zbytek je na vás: upečte vlastní verzi receptu, vyfoťte ji a fotku s receptem (nebo aspoň krátkým popisem) pošlete do 25. ledna na e-mail vyzva@apetitonline.cz.
Každý měsíc společně se Sladkou trojkou vybereme vítěze, jehož cukrářský výrobek otiskneme na stránkách Apetitu a odměníme dárkem. Zároveň všechny došlé fotografie zveřejníme na našem webu, abyste se mohli podívat, jak se se zadáním poprali ostatní.
Velký rozhovor se Sladkou trojkou najdete v tištěném Apetitu, který je v prodeji na stáncích nebo na burdastore.cz. V tištěném Apetitu také najdete recepty na žemlovku, jak si ji představují Vojta, Tereza a Martin.
Základní recept na žemlovku
Budete potřebovat: 8 starých rohlíků (veku nebo toustový chléb), 800 ml mléka, 3 vejce, 2 vanilkové cukry, máslo a strouhanku na vymazání a vysypání zapékací mísy, 400 g jablek (nastrouhaných nahrubo), 1 skořicový cukr, 50 g rozinek
- Rohlíky nakrájejte na tenké plátky. Mléko, vejce a cukr rozšlehejte a ve směsi krátce namočte rohlíky.
- Troubu rozehřejte na 170 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Postupně vrstvěte namočené pečivo, nastrouhaná jablka, která lehce zasypte skořicovým cukrem, a přidejte část rozinek. Opakujte tak, aby konečná vrstva byla z pečiva. Zapékejte v troubě cca 30 minut, až povrch zezlátne.