Nová registrace Zapomenuté heslo
6. 7. 2017
Tvarohová bábovka

 

 

Suroviny:

  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 měkký tvaroh
  • 1⁄2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 citron
  • 2 lžíce kakaa
  • strouhaný kokos
  • sůl 

Příprava jídla:

1 V míse utřeme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, vlažné mléko, měkký tvaroh, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a vše promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Polovinu těsta vlijeme do formy, zbytek těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.

2 Pečeme v předehřáté troubě na režim Konvenční pečení 170 °C, čas přibližně 1 hodina.

3 Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.