
Suroviny:
- 250 g cukru krupice
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 150 ml mléka
- 1 měkký tvaroh
- 1⁄2 balíčku prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 1 citron
- 2 lžíce kakaa
- strouhaný kokos
- sůl
Příprava jídla:
1 V míse utřeme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, vlažné mléko, měkký tvaroh, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a vše promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Polovinu těsta vlijeme do formy, zbytek těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.
2 Pečeme v předehřáté troubě na režim Konvenční pečení 170 °C, čas přibližně 1 hodina.
3 Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.