Nová registrace Zapomenuté heslo
6. 7. 2017
Tvarohová bábovka

 

 

Suroviny:

  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 měkký tvaroh
  • 1⁄2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 citron
  • 2 lžíce kakaa
  • strouhaný kokos
  • sůl 

Příprava jídla:

1 V míse utřeme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, vlažné mléko, měkký tvaroh, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a vše promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Polovinu těsta vlijeme do formy, zbytek těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.

2 Pečeme v předehřáté troubě na režim Konvenční pečení 170 °C, čas přibližně 1 hodina.

3 Po upečení necháme bábovku 15 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem. 

Tvarohová bábovka Dezert Pečení Citron Kakao Kuchyňské tipy Cukroví Vanilkový cukr Snadné

Související články