Nová registrace Zapomenuté heslo

Procestujte celý svět za jediný večer a ochutnejte tapas menu a koktejly ze všech kontinentů v centru Prahy

11. 7. 2025
Se svolením The Monkey Bar
The Monkey Bar je designový skvost Mini Bao Buns Mini Choux Dalších
10 fotek

Jste milovníci nejen jídla, ale i cestování? A nejraději byste procestovali a ochutnali celý svět? A co když vám řekneme, že nebudete potřebovat pasy ani víza, a dokonce ani nemusíte balit kufry, ale stejně můžete vyrazit na cestu kolem světa? Stačí navštívit The Monkey Bar a vybrat si cokoli z nového menu. Ručíme za to, že vám každé jídlo nabídne jedinečný pohled na světové gastronomické trendy. Pozvěte přátelé a vychutnejte si tuhle vzrušující cestu plnou překvapení v centru Prahy. Nebudete litovat.

Willy Fog zvládl objet svět za 80 dní, vy to ale v The Monkey Bar v centru Prahy zvládnete s prstem v novému menu klidně během odpoledne. Můžete začít jídlem z Afriky, zapít to koktejly z Asie a přes Ameriku se zase vrátit zpět do Evropy. To vše v pohodlí hotelu, který najdete kousek od Václavského náměstí a Hlavního nádraží.

Tapas menu plné originálních kombinací

Za novým tapas menu plným nečekaných kombinací a exotických chutí ze čtyř kontinentů stojí šéfkuchař Jakub Vyškovský. Své zkušenosti sbíral v michelinských restauracích: v londýnském L'Atelier de Joël Robuchon (1★) a v německém Überfahrtu (3★).

„Osobně doporučuji langustovou raviolu s omáčkou z foie gras, máslovým zelím a lanýži. Jedná se o recept, který jsem se naučil během svého působení v michelinské restauraci v Londýně,” prozradil při představování nového menu Jakub a hned nám nesl na stůl další talíř. „Nigiri s foie gras, tuňákem a Watermelon tataki. Je to fusion hned několika různých vlivů a chutí, což mě vždy inspiruje," popisoval, zatímco my jsme zvědavě ochutnávali. Z každého kontinentu Jakub pro hosty přichystal tři jídla – pokud tedy chcete procestovat všechny čtyři kontinenty a ochutnat všech 12 tapas, doporučujeme vzít s sebou partu přátel.

Se skleničkou do světa

A když už v The Monkey Baru budete, doporučujeme ochutnat i nové koktejlové menu, které se nese ve stejném duchu. Najdete na něm dvanáct drinků rozdělených do čtyř kontinentů podle ingrediencí, které z daného světadílu pocházejí:

  • Asie je plná různých druhů citrusů.
  • V koktejlech Evropy mají své místo bylinky.
  • Amerika nabízí plné chutě a zajímavé kontrasty.
  • Africe dominují spíše sladší tóny.

Jeden drink každého světadílu je vždy namíchaný na prémiovém ginu Monkey 47, jeden je vždy nealkoholický a všechny jsou nápaditě ozdobené a mají neotřelý servis plný zábavných překvapení. Během slunných dní si vše můžete vychutnat na zahrádce a během těch deštivých se naopak můžete uvelebit na pohodlných křesílkách, která vás rázem přenesou na dovolenou.

Tak hurá do světa!

Autorský text

Sdílet článek

Barman Šéfkuchaři a šéfkuchařky Světová kuchyně

Související články