Recept na falafelové kuličky je jednoduchý a chutný. Namočenou cizrnu rozmixujte spolu s petrželkou, česnekem a kořením. Vytvořte z této směsi malé kuličky a smažte je dozlatova. Servírujte je s čerstvým salátem, hummusem a pita chlebem. Takto připravené falafelové kuličky jsou skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají lahodné a zdravé občerstvení.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 429.75 kcal
- Bílkoviny 21.25 g
- Sacharidy 65.5 g
- Tuky 5.5 g
Komentáře
Falafel z konzervované nebo vařené cizrny se při smažení OKAMŽITĚ rozpadne. Cizrna musí být rozmixovaná, ale to je často těžké udělat - ucpává mixér nebo se nerozmixuje dost. Sama cizrnu po tisíci pokusech raději prostě strouhám najemno. Pokud Vám kuličky nedařilo vymodelovat, hledala bych chybu v kvalitě rozmixování. Jestli tam nebyl problém, tak možná byla chyba ve špatně slité cizrně nebo ve velkých kusech ostatních surovin - i cibule a česnek musí být opravdu najemno. Zkuste si pro začátek jen namočit cizrnu a syrovou ji nastrouhat, osolit, vymodelovat malé placičky a usmažit. Je to moc dobré a tu správnou konzistenci nezapomenete.
A mám dotaz na redakci - skutečně jste ten recept zkoušeli?
Dobrý den, Jano,
děkujeme za skvělé tipy.
Abychom zodpověděli Vaši otázku – bohužel ne. Jedná se totiž o uživatelský recept (označeno pod fotkou), nikoli redakční, takže nebyl vytvořen redakcí, ani neprošel redakčním testováním. Za jeho funkčnost tak bohužel nemůžeme ručit.
Přejeme hezký den, redakce Apetitu
Dobrý den, nedařilo se mi tvořit kuličky, přesto že jsem vše dělala podle návodu... Čím bych prosím mohla tuto směs doplnit, aby lépe držela? Děkuji za rady.
Dobrý den, paní Pazderníková,
mrzí nás, že se falafel nedaří. Možná bychom zkusili použít spíše konzerovovanou cizrnu, která má tu správnou texturu. Další recept na falafel najdete např. tady: https://www.apetitonline.cz/recept/vegetarianska-miska-s-falafelem
S pozdravem, redakce Apetitu