Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem

25. 5. 2016
Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem

Loading Video...

Ingredience:

  • 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě Hamé
  • 4 hlívy ústřičné
  • 1 mrkev
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1,5l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • chilli paprička dle chuti

 

Příprava jídla:

1 V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékejte. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.

2 Z vepřového masa Hamé odeberte přebytečnou šťávu a tuk a rozdělte po vláknech. Přidejte ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte i chilli papričku. Nakonec dochuťte rybí omáčkou.

 

TIP

Polévku můžete podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžete ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháte ve trošce studené vody.
 
Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.
 
 

Sdílet článek

Pikantní polévka Hlíva ústřičná Vepřové maso Čínská kuchyně Mrkev Zázvor Jarní cibulka Chilli Rybí omáčka Rýžové nudle

Související články