Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
smažené řízky
Pexels.com

I bez friťáku zvládnete připravit smažené dobrůtky. 

 

Hluboký kastrol naplňte ze dvou třetin olejem a dejte na střední oheň. Nejefektivnější smažení je při 195 °C. Když je teplota nízká, potravina nasákne olejem; při příliš vysoké se jídlo na povrchu spálí a uvnitř zůstane syrové. Nemáte-li teploměr, můžete k testu použít kousky světlého chleba. Až se olej zahřeje, vhoďte je do něj a 15–30 vteřin smažte. Pokud zezlátne, olej je správně teplý. Pokud ne, olej ještě není dost žhavý. Pokud se naopak rychle spálí, olej je rozehřátý příliš.

Hluboké smažení Olej Kastrol Teplota Chléb Kuchyňské nástroje Smažené jídlo

Související články