Nová registrace Zapomenuté heslo

Štědrý večer ze země jezer: Finské vánoční menu

Nejlepší na Vánocích je sejít se u jednoho stolu a užít si skvělé jídlo, pití i konverzaci. Inspiraci na letošní štědrovečerní hostinu přivezla šéfredaktorka Lucie z finského Posia, kde navštívila designérské centrum Pentik. Efektní menu v severském stylu nadchne nejen milovníky lehkých pokrmů plných barev.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

finská kuchyně Vánoce skandinávská kuchyně

Podobné kolekce receptů

Související články

Pulla

Finská pulla se podobá vánočce a voní po kardamomu a másle. Čím okouzlila svět?

Finské zimy jsou dlouhé a chladné, ale existuje recept, jak je nejen přežít, ale jak si je dokonce užít: čerstvě upečená pulla. Na první pohled připomíná sladkou českou vánočku nebo mazanec, její tajemství pak tkví v jedinečném koření, které jí dodává nezaměnitelnou chuť. Kardamom, máslo a nadýchané těsto – to je kombinace, kterou si Finové dopřávají po generace a která si již získala i světovou popularitu. Co na té pulle je?