Přejít k hlavnímu obsahu
Lidé a jídlo Nejšťavnatější kuře: Kristína Nemčková vás provede prastarou kuchařskou technikou Kuře na placato marinované v podmáslí
1/6

Nejšťavnatější kuře: Kristína Nemčková vás provede prastarou kuchařskou technikou>

Zpátky do článku Nejšťavnatější kuře: Kristína Nemčková vás provede prastarou kuchařskou technikou
Kuře na placato marinované v podmáslí

Kuře na placato marinované v podmáslí

Kuře marinované v podmáslí a pečené na placato se může pochlubit extra vypečenou kůžičkou a šťavnatým nasem. Čím déle budete kuře marinovat, tím křehčí bude mít maso a vypečenější kůži. Základ je však kuře dobře osolit. S marinádou můžete i experimentovat, například přidat drcený česnek nebo bylinky – vynikající je jemně nasekaný rozmarýn. Doporučujeme ho podávat s hranolky a zeleninovým salátem à la coleslaw. Recept najdete zde.

Apetit